La combàrbia
Den historiske Vino Nobile i moderne produktion
La Combàrbia blev stiftet i begyndelsen af tresserne på initiativ af Novilio Mariani, der bosatte sig med sin familie i Cervognano. Og netop i det, der i de gamle matrikelkort omtales som “Villa Elvira”, viede han sig til produktion af vin. Området Cervognano er faktisk kendt siden oldtiden for sin naturlige disposition for dyrkning af vinstokke.
I 2016 overtager Gabriele Florio, nevø af Novilio, vingården med det formål at fortsætte den historiske drift, men også for at forny. For eksempel vingårdens nye cantina. Gabrielle indfører også nye og mere moderne teknikker inden for vindyrkning og vinfremstilling.
Virksomhedens navn er “Combarbia”. Ordet betyder bogstaveligt talt en “korsvej”, et sted, hvor flere veje mødes, og hvorfra de forgrener sig.
Men ordet “combarbia” har også en dybere betydning: når bønderne i landsbyen tidligere sagde lad os “gå til combarbia”, betød det, at de ville mødes for at tilbringe en sorgløs aften i godt selskab, for at fortælle hinanden historier og udveksle erfaringer. Dette foregik normalt i lokaler ved siden af landsbyens kirke, Og det skete naturligvis i nærværelse af nogle flasker af den gode toscanske vin. Og det er med dette håb, at de til vores vingård har valgt navnet “combarbia”, håbet om, at den gode toscanske vin, vil blive anledningen til hyggelig samvær.
Det er, ifølge Gabriele, hele filisofien bag La Combarbia at mødes til en hyggelig snak over en god flaske vin.
Gabriele Florio rådgiver sig med en ønolog fra Brunello området omkring Montalcino. Derfor er hans Vino Nobile 100% Sangiovese druer ligesom den berømte vin Brunello fra nabobyen Montalcino.
La Combàrbia producerer årligt 25.000 flasker.