Pagani De Marchi
Dyrket på gammelt royalt Etrusker jord
Nedenfor byen Casale Marittimo i Montescudaio DOC distriktet i Toscana finder man vingården Pagani De Marchi, som er bygget på gammelt Etrusker land.
I 1996, forvandlede Gianpiero gårdens jorde fra agerjord til dyrkning af vinstokke.
Pagani De Marchi startede med 100 % vine udviklet på Sangiovese, Merlot og Cabernet Sauvignon, som straks vandt anerkendelser fra eksperter og entusiaster. I 2003 tilføjede de den første blandede vin på forskellige typer druer (Super toscaner).
Siden 2009 har Pagani De Marchi efterlevet reglerne for økologisk vindyrkning, i respekt for naturen og for at garantere fine og ægte produkter.
Vinmarkerne blev i sin tid etablerede rundt om graven af en Etrusker prins fra oldtiden.
Arkæologerne fandt mange spændende gravgaver heribland prinsens økse. Den var på skaftet dekoreret med en række af små ænder. Anden var et helligt dyr for Etruskerne. Heraf skabtes Pagani De Marchis logo med billedet af anden.
Og til ære for prinsen fremstiller de også en vin kaldet ”Principe Guerriero” ( kriger prins).
Pagni De Marchi producerer i dag ca. 20.000 flasker vin årligt.
Siden 2016 har Gianpiero eksperimenteret med vinifikation i terracotta amphora krukker, som man gjorde det i oldtidens Grækenland og Etruskernes Toscana.
I dag er vingårdens ledelse overtaget af Matteo Pagani.